сряда, април 27, 2011

Колиета от морско стъкло

Миналата пролет си бях събрала стъкълца от морето като мислех да си направя мозайка от тях.Обаче така си и останаха докато един ден не ги преоткрих.Тяхната необичайна матовост и интересната форма ми дадоха идея да измисля някакви украшения от тях.Стъклото така добре се е облагородило,че е заприличало на нов,по-добър материал.Първото колие направих в техниката на декупаж,другите две декорирах с тел и бои.После си помислих,че не може да съм първата,която се е сетила за такъв тип бижута.Чрез Гугъл открих например ето тази дизайнерка  Gina Cowen .А "морско стъкло" е отделен термин за тези съкровища :-)



5 коментара:

Mª Reyes каза...

Son preciosos, muy originales y elegantes. Besos

Modinki каза...

Страхотни са! И аз имам няколко такива стъкълца, които възнамерявах да правя на колие, но не успях да измисля с какво да направя дупка в стъклото. Знам, че никой не издава техниките си, но бих била благодарна, ако споделиш твоите с дупка ли са и ако да, как е направена :)

vokade каза...

Пробиването на стъкълцата е доста трудна работа,защото са малки и като нищо ще се пукнат.Аз залепям металните закачалки със силно моментно лепило.За сега това измислих :-)

Modinki каза...

Много благодаря за бързия отговор. Само да попитам още какво моментно лепило използваш, за да е толкова здраво и как прикрепяш телта? Наистина имаш страхотни бижута :)

vokade каза...

Залепям и закачалката и телта с "Капчица" или "Супер бонд".Някое от по-извесните.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...