събота, юли 06, 2013

Базисен урок за Капещ кейн/ Basic Dripping cane tutorial

Здравейте!Остана ми време да направя един базисен урок за както го нарекох Капещ кейн или Dripping cane.По принцип кейнът не беше от любимите ми техники,твърде е графичен за мен.Но разбира се аз се възхищавам на умелите творения на другите майстори.Просто не усещах техниката близка до мен и това продължи дълго време,докато не участвах в курса на сайта Voila! ,воден от Christine Dumont.Там в едно от упражненията бяхме помолени да се опитаме да помислим по нов начин върху класическата кейн техника,да измислим наши нови решения по нея.Тогава в бързината направих нещо посредствено,което изобщо не ми хареса.Накрая реших да отделя време и да станем приятели с кейна.Започнах да търся моите предимства:мекотата на глината,с която работя,любовта ми към моделина,и любимата ми техника-мокуме гане.И по този начин да създам техниката на работа,удобна за мен.От цялото умуване и експерименти дойде идеята за "Капещ кейн".Първите ми изделия с този кейн може да видите тук

Free basic tuto for Dripping cane

1.Вземете парче цветна полимерна скраб.Ще е хубаво тя да е по-мека като Фимо софт например,за да може да се моделира.
2.Пуснете я 3-4 пъти през паста машината,за да се прелеят цветовете.
3.Отрежете дългият слой наполовина.
4.След това на още половина и така докато се получи блокче.Този начин на работа е инспириран от "starry night" cane на Donna Kato.
5.Това блокче започваме да го режем на еднакви парчета.
6.Поставете нарязаните парченца едно върху друго и ги обвийте със слой по-ярък цвят глина,във случая оранжева.
7.Сега идва първата важна стъпка-контра на класическият кейн.Започваме да моделираме кейна.Правим това смело без притеснение,че шарката може да се развали.За базисен урок правя по-лесен дизайн.Оставям заготовката във фризера за 15 мин.
8.След това поставяме глината върху парче стъкло,което трябва да е обездвижено на работната повърхност.
9.Следващата важна стъпка-след като глината е добре залепнала за стъклото започваме да режем плитко със блейда.
10.В първият момент резултата след срезовете може да ви се стори груб,но на по-късен етап ще го обработваме.Сега обръщаме формата от обратната страна и със срезове изравняваме и тази повърхност.
11.Връщаме се към лицевата част на колието.Слагаме парче найлон и отгоре притискаме с парче стъкло.Така изглаждаме повърхността и дефектите стават по-малко.
12.Изпичаме,шлифоваме и лакираме.Сега повърхността е гладка,а шарката ясна.Най-интересното е,че формата беше направена от един-единствен кейн.
Надявам се Dripping cane да ви вдъхнови да творите.

Няма коментари:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...